Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2017

Resepi Daging Kambing Masak Lada Hitam

Imej
RESEPI DAGING KAMBING MASAK LADA HITAM
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh Salam Sejahtera



Dah lama KakMai tak jenguk rumah alam maya nih..hehe. Agak sibuk ritu. Dan sejak dua tiga hari ini rasa nak menulis semakin kuat. Kekadang menulis pun boleh redakan stress kerja kan..tak gitue?
Ok jom sesambil cari idea menu apa nak masak, meh KakMai share resepi ringkas iaitu Daging Kambing Masak Lada Hitam. 
Bahan-bahannya ialah:
Untuk rebusan.. (a) Ofkoslah daging kambing sebagai pelakon utama..hihi. Kak Mai guna daging import yang dah siap dipotong. Selalunya ada dijual di pasaraya.. (b) halia 2 inci ( dipotong) (c) bawang putih diketuk Bahan ni masukkan sekali ke dalam periuk dan rebus sehingga daging empuk.
Untuk tumisan.. (a) 2 biji bawang merah dimayang (b) 1 bawang putih dicincang dadu (c) 1 inci halia dipotong halus. Nak tumbuk 3 bahan diatas pun boleh, tak der hal.. (d) 4 cabai melaka hijau dititik (e) 1 batang serai (f ) lobak merah dipotong ikut suka  (g) anak jagung dipotong …

VITALEA FOR CHILDREN

Imej
Vitalea For Children

Vita-lea for Children : Multivitamin Kanak-Kanak Terhebat Shaklee Abad Ini🎉🎉

Assalamualaikum dan selamat pagi uols!

Asik-asik lar citer pasal supplement orang tua, kanak-kanak tak der ker? Ofkoslah ada dear☺. Dari setua usia hingga semuda usia, semuanya ada. Insyaallah boleh disembuhkan dengan izin Allah dik.
.
Nutrien yang diperlukan berbeza mengikut peringkat usia, jadi tak hairanlah Shaklee merumus khas multivitamin untuk dewasa dan kanak-kanak.
.
Menariknya mulitivtamin untuk kanak-kanak yang dikenali sebagai Vita-Lea For Children ini boleh dikunyah sahaja...tak cayer..
============👶================

Kebaikan Vita-Lea For Children

🍓Dipenuhi dengan khasiat kebaikan, Vita-Lea for Children Chewable Shaklee disediakan dalam bentuk mudah untuk kanak-kanak menikmatinya.
🍓Ia dilengkapi dengan 19 nutrien penting serta menyediakan 100% nilai harian vitamin C.
🍓Kini diperkaya dengan vitamin D-600IU bagi setiap hidangan, dengan 150% nilai harian.
🍓Turut diperkaya …