Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2018

Khas Buat Wanita Bakal Bergelar Ibu

Imej
Jangan tak tahu, Ibu-ibu berpantang pon kena jaga kesihatan tau! Maksud yang mudah, ibu sihat, anak pon sihat kan...



Jika kita mengabaikan tempoh berpantang, banyak masalah kesihatan fizikal dan mental yang akan berlaku. Orang-orang tua tak mengalakkan kita membuat terlalu banyak pergerakan secara kasar/ berat takutnya nanti luka bersalin akan tertetas kembali atau mungkin kedudukan rahim akan jatuh.

Mereka juga tak benarkan kita minum terlalu banyak air dan sebagainya.. ada nasihat yang boleh digunapakai.. ada juga nasihat yang berupa mitos semata-mata :D

Sebagai persediaan untuk berpantang secara tradisional, anda perlu ketahui dan ikuti 7 tip penjagaan seperti berikut :

✅Bertungku
✅Berurut
✅Berbengkung / berbarut
✅Berpilis
✅Makan supplement seperti set berpantang untuk kesihatan luar dalam
✅Tidur & rehat yang cukup

Cukup setakat ni dulu, nanti kakmai share lagi yaaa๐Ÿ˜๐Ÿ˜. Atau yang tahu lebih lanjut, boleh hubungi kakmai di no di bawah yaa

014.691.4700


Testimoni Youth Scincare Shaklee

Imej
Rasa macam xadil lak. Asyik diwar-warkan betapa best nye pakai youth, calit malam esok rasa smooth jer kulit tapi xshare testimoni..So, time rehat n ahkak belanja dulu sebelum dan selepas menggunakan #youth. Jom jamu mata๐Ÿ˜Ž Tapi sebelum tu kalau berminat nak cuba, boleh pm kakmai 0136914700.

PILIHAN DI TANGAN KITA

Imej
Dalam hidup, kita ada banyak pilihan. Pilihan di tangan kita, samada nak lakukan yang terbaik ataupon sebaliknya. Berjaya mahukan kegagalan. Berada di zon selesa ataupun mahukan sesuatu yang lebih dalam hidupnya, maka dia mesti di luar zon yang selesa nih.


Yer, tak semua kakmai akui,adakalanya apa yang kita usaha, yang kita impikan, kita takkan akan dapat dalam satu masa. Mungkin kerana ada sebabnya maka bersangka baiklah dengan Allah. Sudah tentunya Allah sebagai pencipta, mahukan kita lebih berusaha dan terus meminta kepadaNya. Bergantung harap padaNya dan bukan kepada manusia..
Rezekikan milik Allah..

Sebenarnya ini merupakan salah satu motivasi dan aktiviti yang kami sering terapkan dalam diri setiap hari. Bukan sahaja aktiviti kerohanian yang lain, bahkan banyak lagi pengisian dan santapan ilmiah dalam berkumpulan. Salah satunya ialah dahulukan hak Allah kemudian Allah akan berikan hak kita, betul tak? Contohnya bila kita solat awal waktu, rajin berdoa siang malam, amal kan sola…