Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2016

OBESITI

Imej
OBESITI
APAKAH DEFINISI OBESITI ?

Obesiti didefinisikan sebagai di mana lemak berlebihan yang terhimpun sehingga ke satu tahap yang boleh menjejaskan kesihatan seseorang. Seseorang itu akan dilabelkan OBESITI apabila indeks jisim badannya (BMI) yakni ukuran yang diperoleh daripada membahagikan berat badannya (dalam kilogram) dengan ketinggian seseorang yang dikuasa dua. Cara pengiraan Index Jisim Badan adalah seperti berikut :


 (              ) Berat kg
BMI =   --------------------------------------------------------
(Tinggi (m) x Tinggi (m)
BMI yang ideal adalah 20 hingga 25Berat badan yang terlebih BMI adalah 25 ke atas Di antara 26 hingga 30 di anggap obesManakala 35 hingga ke atas adalah obes parah

Sebagaimana yang kita ketahui, angka BMI ini mnjadi ukuran kuantitatif untuk mengenal pasti obesiti seseorang. Bagitupun indeks BMI ini menjadi peramal yang lemah bagi induvidu yang sangat cergas dek kerana seseorang itu memiliki otot yang lebih tinggi daripada induvidu biasa. jadi bacaanny…

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

Imej
6 KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE
Tiada manusia yang tidak mahukan benefits dari setiap pernyertaannya. Tak banyak pon sedikit pun jadilah kann! Dan tersangatttlah huntungnya korang kalau mendaftar menjadi ahli Shaklee sebenarnya. Walaupun untuk makan sendiri, nak biz part time dan terlebih huntunglah kann bagi yang nak biz secara serius ! Haa sekarang mari kita tengok dulu, sijil Halal Shaklee yang diperakui sah. So korang tak perlu risau terhadap status supplement yang korang makan..


6 KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE :-
1. Harga Ahli Opkosla apabila menjadi ahli Shaklee, semua pembelian adalah dari HARGA AHLI. Bukan siket tau beza dia, 30% tue. Jadi mula-mula pun dah save banyak kan. Tambah-tambah dunia sekarang semuanya duit belaka..jadi dah save 30% pon dah besar rahmat. Dan pembelian kita ni ada point dia walaupun makan sendirik jer apatah lagi kalau anda nak biz secara serius. Point yang anda dapat dan sehingga ke satu tahap atau takat tertentu akan dikreditkan ke dalam akaun anda. H…

KELEBIHAN PRODUK SHAKLEE

Imej
4 KELEBIHAN PRODUK SHAKLEE YANG ANDA PATUT TAHU ===============================================



1) Shaklee beri jaminan produknya SENTIASA SELAMAT 

Lebih daripada 80,000 ujian kualiti dijalankan setahun bagi memastikan setiap produk berkesan dan tulen. 
TIADA paraben, Bisfenol-A, peluntur, perisa tiruan, pewarna tiruan, lemak trans dan bahan-bahan larangan lain dalam kesemua produk Shaklee.


2) Shaklee beri jaminan produknya SENTIASA BERKESAN
Lebih daripada USD300 juta dilaburkan dalam penyelidikan dan pembangunan produk, setiap tahun pasti akan ada produk baru dihasilkan dan pasti juga akan ada penambahbaikan pada produk sedia ada. 
Bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkan produk adalah yang tulen dan semulajadi.
Produknya sentiasa berkesan, dengan syarat, cara pengambilan dan istiqamah menjadi taruhan. Jangan komplen produk tidak berkesan sekiranya anda tidak mendapat konsultasi yang betul mengenai cara makan mahupun sekiranya ada tidak konsisten makan (sekejap makan sekejap tidak) mahu…

PENGEDAR SHAKLEE SUNGAI UDANG

Imej
PENGEDAR SHAKLEE SUNGAI UDANG, TANGGA BATU, TANJUNG BIDARA DAN MELAKA

Assalamualaikum wrbt Salam Penuh Ceria

Kita berjalan-jalan di Shopping Kompleks, ternampak sebuah kedai yang menjualkan barangan yang ingin dibeli iaitu beg jenama 2By2. Dari jauh nampak bergemerlapan, pabila masuk bertambah terpegun, deko yang simple but just nice looking, ramah pula penjualnya. Diceritakan dengan lengkap A to Z tentang produk yang dijual. Alahai kita ni rasa bangga tau.. Disapa bagaikan keluarga yang datang dari jauh. Siap bertukar no telefon lagi...Chooppp..tapi sebelum itu jom berkenalan dengan saya...

Shaklee telah dicipta lebih dari 50 tahun dahulu lagi dan berjuta keluarga yang mempercayai produk Shaklee yang lebih SIHAT dan semestinya TIDAK DAPAT ditandingi oleh JENAMA lain. Iaitu produk yag SEMULAJADI, SELAMAT dan TERBUKTI BERKESAN. Setiap produk yang dihasilkan telah dirumus khas untuk meningkatkan kesihatan, degan rumusan yang terbukti berksan dan tidak memudaratkan alam sekitar.

Amatlah r…

PENGEDAR SHAKLEE SUNGAI UDANG TANGGA BATU, TANJUNG BIDARA DAN MELAKA

Imej
PENGEDAR SHAKLEE SUNGAI UDANG, TANGGA BATU, TANJUNG BIDARA DAN MELAKA

Assalamualaikum wrbt Salam Penuh Ceria

Kita berjalan-jalan di Shopping Kompleks, ternampak sebuah kedai yang menjualkan barangan yang ingin dibeli iaitu beg jenama 2By2. Dari jauh nampak bergemerlapan, pabila masuk bertambah terpegun, deko yang simple but just nice looking, ramah pula penjualnya. Diceritakan dengan lengkap A to Z tentang produk yang dijual. Alahai kita ni rasa bangga tau.. Disapa bagaikan keluarga yang datang dari jauh. Siap bertukar no telefon lagi...Chooppp..tapi sebelum itu jom berkenalan dengan saya...

Shaklee telah dicipta lebih dari 50 tahun dahulu lagi dan berjuta keluarga yang mempercayai produk Shaklee yang lebih SIHAT dan semestinya TIDAK DAPAT ditandingi oleh JENAMA lain. Iaitu produk yag SEMULAJADI, SELAMAT dan TERBUKTI BERKESAN. Setiap produk yang dihasilkan telah dirumus khas untuk meningkatkan kesihatan, degan rumusan yang terbukti berksan dan tidak memudaratkan alam sekitar.

Amatlah r…

TESTIMONI PESAKIT ALZHEIMER 2

Imej
TESTIMONI PESAKIT ALZHEIMER 2



Berikut juga merupakan testimoni pesakit Alzheimer ke 2 yang dapat saya kongsi bersama sahabat semua. 
Sebenarnya bukan mudah untuk mereka mengalaminya kerana ianya juga melibatkan psikologi pesakit. Ini kerena mereka juga tidak dapat menerima hakikat sebenar mereka telah pun dijangkiti Alzheimer. 
Begitu juga dengan kisah ke 2 ini, ibunya mengalami simptom Alzheimer. Jika tidak diambil tindakan awal oleh anaknya dengan pengambilan Vivix, mungkin ibunya menjadi semakin teruk. 
Alhamdulillaj semuanya sebagai ASBAB kita sebagai manusia. Dan sesungguhnya Allah menjadikan tumbuh-tumbuhan bukanlah sia-sia. 
Pengedar Shaklee Anda Maizatul No ID : 1065637 0136914700


TESTIMONI PESAKIT ALZHEIMER

Imej
TESTIMONI PESAKIT ALZHEIMER 1
 Kisah testimoni pesakit Alzheimer pertama :

Anak beliau menceritakan ibunya yang berusia 89 tahun menghidapi masalah Alzheimer yang dahulunya hanya terbaring, memakai lampin pakai buang dan sering terlupa ahli keluarga serta rakan rakan. Kemudian Bill disyorkan oleh rakannya , Namenda untuk mencuba produk Shaklee.
Setelah diperkenalkan dengan vitamin Shaklee, Bill hentikan pengambilan ubat ubatan hospital kepada ibunya dan hanya mengambil vitamin Shaklee iaitu Vivix.
Selepas beberapa hari mengamalkan Vivix, ibunya mula mengingati cucu dan ahli keluarga yang lain, tak perlu memakai lampin pakai buang, mampu membasuh pinggan dan menyapu serta bermain dengan cucunya.
Pengedar Shaklee Anda Maizatul  No ID : 1065637


Kebaikan Omega Guard Shaklee

Imej
Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum dan Salam Awal Muharram ke 1438H. Salam Di awal tahun baru bagi umat Islam, semoga dengan masuknya tahun baru, menjadikan kita lebih bersemangat untuk membina kejayaan buat diri sendiri, keluarga dan orang disekeliling kita.
Hari ni Mai nak cerita tentang OmegaGuard Shaklee. Anak-anak Mai panggil 'gula-gula'. Kunyah-kunyah telannn jer hehehhe...Best sangat ker Omega Gurkard Shaklee nih sampai anak-anak pun suker? Jom cikeydot apakah khasiat Omega Guard Shaklee nih.

Omega-3 Shaklee ini terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.
Fungsi EPA Mencegah kanserMencegah pembekuan darahMengawal kadar kolestrol yang berlebihanBaik untuk pesakit jantungMenghindar tekanan perasaanMencegah penyakit darah tinggi                Tugas DHA
Mencegah asmaMeningkatkan daya seksualMencegah sakit kulitMengelakkan kanser payu daraMengelak kanser prostatMenghindar daripada migrain, rasa kebas pa…