KHASIAT PROTEIN KACANG SOYA

6 Protein Kacang Soya Yang Mesti Kita Tahu

Dalam sharing Fb KakMai yang lepas, ada citer pasal kebaikan protein soya. Selain kacang soya, protein dalam ayam lebih terdedah kepada kimia. Dalam hal ini kita boleh membuat pilihan protein samada haiwan ataupun tumbuhan. Tapi sebelum itu, kita kena pastikan tumbuhan yang kita pilih itu mampu memenuhi keperluan asid amino contohnya kacang soya.

Mengapa Kacang Soya Yang Menjadi Pilihan? Bukan yang lain yer. Jom kita baca nota seterusnya.

Badan kita memerlukan protein yang sihat yang cukup setiap hari dan untuk pengetahuan korang, kacang soya mempunyai 9 asid amino yang amat diperlukan oleh badan kita. Dan apa yang bestnyer kualitinya sama dengan protein haiwan dan mempunyai ISOFLAVON, sesuatu yang tiada dalam protein haiwan.

                                 

Kebaikan Protein Kacang Soya

1. Protein yang sihat dapat membantu kita mendapat otot, rambut dan kuku yang sihat.

Memang bagus laar bagi lelaki yang mahukan 6 pax. Jadi protein ini membantu untuk mendapatkan muscle yang mantap dan padat. Sama juga bagi wanita yang mahukan bentuk badan yang tidak mengeleber dan fit.

Bila kita cukup protein, rambut kita makin sihat, tidak bercabang apatah lagi rapuh atau cepat gugur. Begitu juga kuku yang sihat adalah kuku yang cantik dan tidak cepat patah.

2. Yang ni paling pemes, protein untuk menghasilkan kulit yang lebih cantik.

Ini kerana setiap hari sel kulit kita akan mati. Jadi protein ini akan membantu mengantikan sel kulit mati dengan yang baru dan kulit akan menjadi putih, cantik, mulus dan gebu. Haaa kalau nak tahu parut jerawat yang hitam akibat tak cukup protein la tuee.

3. Protein dapat memberi tenaga dan juga stamina. Bagaimana?

Protein yang berkualiti tinggi mampu memberikan otot badan yang lebih kuat dab juga tenaga. Selain itu, khasiat vitamin, mineral, nutrisi inilah yang akan bantu kita kekallkan stamina badan.

4. Kandungan ISOFLAVON dalam kacang soya mampu mencegah seseorang dari risiko penyakit kanser. Kacang soya mampu memberikan kita sejenis fitokimia semulajadi semulajadi seperti isoflavon. Isoflavon nih berfungsi membantu mengurangkan risiko kanser payudara, kanser prostat dan juga mampu mengurangkan gejala menopaus.

5. Monyokong kesihatan jantung dengan menurunkan kadar LDL dalam badan. LDL ini kolesterol jahat dalam badan kita. Protein soya ni juga mampu menyihatkan salur darah sekaligus membantu mengurangkan kadar penyakit seperti strok dan jantung.

6. Selain khasiat di atas, protein soya juga membantu perkembangan bayi yang sihat.

Bagi ibu-ibu yang mengandung, keperluan protein amat penting untuk perkembangan bayi organ bayi, tulan dan organ lain yang sihat dan ibu yang bertenaga.

Apatah lagi selepas bersalin, ibu perlukan protein yang lengkap bagi membantu bayi mempunyai antobodi yang kuat dan susu ibu yang penuh dengan nutrisi.

Jadi bagi yang mahukan kesihatan dalaman dan luaran, amat digalakkan ambil ESP. 6 Kebaikan Protein Kacang Soya Yang Mesti Kita Tahu

Dalam sharing Fb KakMai yang lepas, ada citer pasal kebaikan protein soya. Selain kacang soya, protein dalam ayam lebih terdedah kepada kimia. Dalam hal ini kita boleh membuat pilihan protein samada haiwan ataupun tumbuhan. Tapi sebelum itu, kita kena pastikan tumbuhan yang kita pilih itu mampu memenuhi keperluan asid amino contohnya kacang soya.

Mengapa Kacang Soya Yang Menjadi Pilihan? Bukan yang lain yer. Jom kita baca nota seterusnya.

Badan kita memerlukan protein yang sihat yang cukup setiap hari dan untuk pengetahuan korang, kacang soya mempunyai 9 asid amino yang amat diperlukan oleh badan kita. Dan apa yang bestnyer kualitinya sama dengan protein haiwan dan mempunyai ISOFLAVON, sesuatu yang tiada dalam protein haiwan.

Kebaikan Protein Kacang Soya

1. Protein yang sihat dapat membantu kita mendapat otot, rambut dan kuku yang sihat.

Memang bagus laar bagi lelaki yang mahukan 6 pax. Jadi protein ini membantu untuk mendapatkan muscle yang mantap dan padat. Sama juga bagi wanita yang mahukan bentuk badan yang tidak mengeleber dan fit.

Bila kita cukup protein, rambut kita makin sihat, tidak bercabang apatah lagi rapuh atau cepat gugur. Begitu juga kuku yang sihat adalah kuku yang cantik dan tidak cepat patah.

2. Yang ni paling pemes, protein untuk menghasilkan kulit yang lebih cantik.

Ini kerana setiap hari sel kulit kita akan mati. Jadi protein ini akan membantu mengantikan sel kulit mati dengan yang baru dan kulit akan menjadi putih, cantik, mulus dan gebu. Haaa kalau nak tahu parut jerawat yang hitam akibat tak cukup protein la tuee.

3. Protein dapat memberi tenaga dan juga stamina. Bagaimana?

Protein yang berkualiti tinggi mampu memberikan otot badan yang lebih kuat dab juga tenaga. Selain itu, khasiat vitamin, mineral, nutrisi inilah yang akan bantu kita kekallkan stamina badan.

4. Kandungan ISOFLAVON dalam kacang soya mampu mencegah seseorang dari risiko penyakit kanser. Kacang soya mampu memberikan kita sejenis fitokimia semulajadi semulajadi seperti isoflavon. Isoflavon nih berfungsi membantu mengurangkan risiko kanser payudara, kanser prostat dan juga mampu mengurangkan gejala menopaus.

5. Monyokong kesihatan jantung dengan menurunkan kadar LDL dalam badan. LDL ini kolesterol jahat dalam badan kita. Protein soya ni juga mampu menyihatkan salur darah sekaligus membantu mengurangkan kadar penyakit seperti strok dan jantung.

6. Selain khasiat di atas, protein soya juga membantu perkembangan bayi yang sihat.

Bagi ibu-ibu yang mengandung, keperluan protein amat penting untuk perkembangan bayi organ bayi, tulan dan organ lain yang sihat dan ibu yang bertenaga.

Apatah lagi selepas bersalin, ibu perlukan protein yang lengkap bagi membantu bayi mempunyai antobodi yang kuat dan susu ibu yang penuh dengan nutrisi.

Jadi bagi yang mahukan kesihatan dalaman dan luaran, amat digalakkan ambil ESP.

KAKMAI•0136914700
Pengedar Shaklee Sungai Udang

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Vision Board KakMai 2018

PENTINGNYA SUPPLEMEN DAN VITAMIN UNTUK KITA

Punca Penyakit Alzheimer