TANDA-TANDA PENYAKIT OSTEOARTRITIS

Saya nak kongsi kebaikan set xtravaganza vitamin sakit sendi dan lutut. Sebelum tu saya nak tanya apa itu sendi?

Jadi sebelum tu kita kena faham apa itu sendi dan peranannya.
.
Osteoarthritis lebih mudah dikenali sebagai sakit sendi. Ia merupakan sejenis penyakit sendi yang mempunyai ciri keradangan. Sendi pula ialah bahagian badan di mana dua tulang berlainan bertemu.
.
Ia berlaku apabila tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi HAUS. Ini akan menyebabkan sendi menjadi BENGKAK, SAKIT dan KEBAS dan menjadi punca kepada kemerosotan sendi tulang yang progresif (penyakit degeneratif sendi).
.
Keradangan berlaku kerana darah (tidak cukup khasiat) yang dibekalkan kurang meskipun seseorang itu sihat. Ini kerana, tubuh badan tidak boleh menghasilkan zat makanan yang mencukupi bagi menyelaras dan memastikan kadar pemulihan dan pembaharuan yang diperlukan.
.
Sendi yang selalunya berlaku keradangan adalah lutut. Hal ini demikian kerana, lutut adalah sendi yang menampung berat badan kita dan sentiasa digunakan sepanjang hidup kita.
.

Berikut adalah tanda-tanda penyakit Osteoarthritis:

🌂Sakit pada sendi yang terlibat.
Kesukaran untuk membengkokkan atau meluruskan sendi akan berlaku.
Sesetengahnya akan mengalami kebengkakan.
Adanya pembesaran tulang sendi.
Bagaimanakah cara nak mengatasi sakit sendi ini? Senang sahaja. Amalkan tiga kaedah ini:

🔦Kaedah 1 : Mengekalkan tulang rawan yang sihat
Mengamalkan Vivix sebagai pengambilan tetap setiap hari. Ramuan vivix bersifat anti radang sendi dan membantu ligamen otot bersambung dengan elok. Secara ringkasnya ia membantu mengurangkan rasa sakit, ngilu dan sengal bahagian yang sakit.

🎩Kaedah 2 : Mengurangkan inflamasi
Omega Guard Shaklee adalah omega3 yang  melambatkan degradasi tulang rawan. Ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi..jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi. omeg- juga bertindak sebagai pelincir. ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.

Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega3 bersama glukosamina dapat meningkatkankesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja.
.
⌚Kaedah 3 : Mengekalkan sel tulang yang sihat

Ostematrix Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi.

Ramai orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup magnesium. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang temulang tatapi juga membantu mengurangkan gejala osteoarthritis.


.
Jangan biarkan sakit sendi dan lutut ini menganggu pergerakan orang tersayang... kecil pelaburannya tapi besar manfaatnya. Jadikan hadiah setiap bulan untuk ibubapa kita.

KakMai.1065637
Pengedar Shakee Sungai Udang
0136914700

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

MENU SALAD UNTUK PENGGEMAR DIET

SUPLEMENT UNTUK MENGATASI MASALAH PENYAKIT ARTHRITIS

7 TIP CARA UNTUK MENGHADAPI PEPERIKSAAN DENGAN CEMERLANG